Wie heeft Peter neergeschoten? kijk maar | hoe gaat het met de vries

Wie heeft Peter neergeschoten? kijk maar | hoe gaat het met de vries

Wie heeft Peter neergeschoten? kijk maar | hoe gaat het met de vries

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

De vermoedelijke schutter is de 21-jarige Delano G., die in Rotterdam woont. De 35-jarige, Poolse Kamil E. uit het Gelderse dorp Maurik zou de vluchtauto hebben bestuurd.

Wie zat achter aanslag Peter R. de Vries?

Er wordt vermoed dat Ridouan Taghi achter de moordaanslag op Peter R. de Vries zit. Maar terwijl verdachte schutter Delano G. uit Tiel waarschijnlijk kan rekenen op een celstraf van tientallen jaren, blijft Taghi in deze zaak (nog) buiten schot.

Waar is Peter geraakt in zijn hoofd?

Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten in het centrum van Amsterdam. De 64-jarige misdaadjournalist liep na een uitzending van RTL Boulevard naar zijn auto en werd van dichtbij vijf keer beschoten. Het is de eerste aanslag op een vooraanstaande journalist in Nederland.

Is Peter R. de Vries nog bij bewustzijn geweest?

“Hij haalt zelfstandig adem en heeft een polsslag, maar is nog niet bij bewustzijn. Het is onduidelijk hoeveel hersenschade hij heeft opgelopen”, schrijven de twee kranten. De familie van Peter liet donderdagavond aan RTL Boulevard weten dat de situatie van Peter ‘ongewijzigd’ is.

Wie zijn de moordenaars van Peter R. de Vries?

Het Openbaar Ministerie heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen de twee vermoedelijke uitvoerders van de moord op Peter R. de Vries. Justitie ziet de 22-jarige Delano G. als schutter en de 36-jarige Pool Kamil E. als chauffeur.

Waar kan je Peter R. de Vries misdaadverslaggever kijken?

Start met kijken op NPO Start.

Wie zijn de moordenaars van De Vries?

Dat blijkt uit leesbaar gemaakt berichtenverkeer uit de versleutelde smartphone die in de auto lag waarin chauffeur Kamil E. en de vermoedelijke schutter Delano G. (22) kort na de moord zijn aangehouden.

Kan Peter R. de Vries zelf ademen?

Die kranten melden: “De toestand van Peter R. de Vries is volgens ingewijden kritiek, maar stabiel. Hij haalt zelfstandig adem en heeft een polsslag, maar is nog niet bij bewustzijn.”

Hoeveel kogels in Peter R. de Vries?

Onderweg naar zijn auto (met als doel naar Utrecht te rijden voor een huisbezichtiging) werden in de Lange Leidsedwarsstraat van nabij vijf kogels op hem afgeschoten, minstens één kogel trof hem in het hoofd. De Vries werd ter plekke gereanimeerd en in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd