Wat zijn de kosten van een Tikkie? kijk maar | hoe werkt tikkie

Wat zijn de kosten van een Tikkie? kijk maar | hoe werkt tikkie

Wat zijn de kosten van een Tikkie? kijk maar | hoe werkt tikkie

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Wat kost een Tikkie? Voor het gebruik van Tikkie betaal je € 5,00 per maand. Dit is inclusief 20 geslaagde Tikkies.

Kan iedereen een Tikkie betalen?

Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én een Nederlands, Belgisch of Duits mobiel nummer kan Tikkie gebruiken. Het maakt niet uit bij welke bank je zit. Je vrienden betalen altijd eenvoudig via hun eigen bank en iDEAL. Dit moet wel een Nederlandse bank zijn.

Is het veilig om een Tikkie te sturen?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.

Wat is het verschil tussen een Tikkie en een betaalverzoek?

Tikkie is een gratis app waarmee gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. Via de app maakt die persoon een betaalverzoek, ook wel een Tikkie genoemd, voor het juiste bedrag.

Hoe is Tikkie gratis?

Je voert in Tikkie je rekeningnummer in, kiest het bedrag dat je terug wilt vragen en je stuurt de ontvangers een betaallinkje. Als ze daarop drukken, komen ze bij een iDeal-scherm. Dan kunnen ze het bedrag betalen, ongeacht bij welke bank de ontvanger zit, je betaalt niets extra.

Is Tikkie zakelijk gratis?

Maar, bij de zakelijke versie van Tikkie moet je betalen voor iedere Tikkie die door een klant is betaald. Tikkie zakelijk kost €5 per maand. De eerste 20 Tikkies per maand zijn gratis, voor alle Tikkies daarboven betaal je een vast bedrag per tikkie.

Kan iemand mij oplichten als ik een betaalverzoek stuur?

Fraude via betaalverzoeken is een nieuwe variant van phishing. Bij phishing worden persoonlijke gegevens ontfutseld met behulp van valse websites. Dit kan via een betaalverzoek, maar ook via SMS, e-mail of WhatsApp.

Hoe maak je een Tikkie ABN Amro?

Betaalverzoek sturen via de app

Een betaalverzoekje is zo gemaakt in de Tikkie app. Bepaal hoeveel u terug wilt vragen. En geef aan waarvoor het is. Deel daarna de betaallink via WhatsApp, sms, e-mail of hoe u maar wilt.

Hoe weet je of een betaalverzoek echt is?

U hebt een betaalverzoek of Tikkie ontvangen

U hebt een betaalverzoek ontvangen of een Tikkie. Controleer dan eerst de link. Dit zijn enkele voorbeelden: Een echt betaalverzoek van bijvoorbeeld de Rabobank begint altijd met https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek.

Hoe hoog kan een betaalverzoek zijn?

Het geld staat direct op je rekening, ook als de ontvanger een andere bank heeft. Je kunt de QR-code van het Betaalverzoek ook met een andere app scannen (bijv. met de camera van je telefoon of met een generieke QR-scanner app). Het maximale bedrag dat je kan terugvragen is €5.000,-

 

Categorieën Niet gecategoriseerd