Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie? kijk maar | hoe werkt een hybride warmtepomp

Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie? kijk maar | hoe werkt een hybride warmtepomp

Wat kost een hybride warmtepomp inclusief installatie? kijk maar | hoe werkt een hybride warmtepomp

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Een hybride luchtwarmtepomp is de goedkoopste warmtepomp en kost tussen de € 4.500 en € 6.000 inclusief installatie, exclusief cv-ketel. Dit is exclusief de eventueel nodige aanpassingen aan de cv-installatie en meterkast. Voor de aanschaf van een warmtepomp kun je mogelijk subsidie krijgen of een lening afsluiten.

Hoeveel stroom gebruikt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp haalt energie (warmte) uit de buitenlucht of ventilatielucht. De pomp verbruikt stroom maar kan door de ‘gratis’ warmte uit de lucht meer warmte leveren dan de stroom die hij verbruikt: van 1 kWh stroom maakt hij 3,5 tot 5 kWh warmte. Daardoor ga je besparen op je energieverbruik.

Wat kost een hybride warmtepomp met cv?

De aanschafkosten van een hybride warmtepomp liggen tussen de €4000,- en €6000,- inclusief BTW en installatie. Met de ISDE-regeling kunt u subsidie aanvragen voor een (hybride) warmtepomp. De exacte hoogte is onder andere afhankelijk van de aanschafkosten, het type warmtepomp en het vermogen.

Wat kost een hybride Warmteketel?

Gemiddeld mag je rekenen op een hybride cv-ketel prijs van 5.000 à 12.000 euro, incl. btw en plaatsing. LET OP: de kosten voor een hybride ketel variëren van installateur tot installateur.

Is een hybride warmtepomp rendabel voor mij?

Met een hybride warmtepomp bespaar je jaarlijks tussen de €200-600 volgens de Consumentenbond: de exacte hoogte ervan is afhankelijk van je huidige gasverbruik – evenals de terugverdientijd: Verbruik je weinig gas (<1000m3/jaar)? Dan valt er ook minder te besparen en ligt de terugverdientijd boven de 10 jaar.

Hoeveel zonnepanelen hybride warmtepomp?

Heb je een full-electric warmtepomp nodig, dan zal je ongeveer 7 tot 9 extra zonnepanelen moeten gebruiken. Heb je een hybride warmtepomp nodig, dan zal je ongeveer 5 tot 7 extra zonnepanelen moeten gebruiken.

Hoeveel stroom verbruikt een gasloze woning?

Het gemiddelde stroomverbruik zonder gas ligt op 5.430 kWh stroom per jaar. De gemiddelde kosten voor stroom per jaar hangt uiteraard af van de grootte van uw huishouden en de mate van het verbruik. De verbruikskosten voor een woning zonder gas liggen gemiddeld op € 2.161,- per jaar.

Hoe rendabel is een hybride warmtepomp?

Met een hybride warmtepomp kan het gasverbruik in een huis met 60% omlaag. Dat klinkt aantrekkelijk, maar de totale investering in apparatuur, installatie en woningisolatie moet wel rendabel zijn.

Heeft een hybride warmtepomp zin?

Een hybride warmtepomp heeft alleen zin als het warmtepompdeel van je installatie veel werk kan leveren. Is je woning te weinig geïsoleerd, dan zal de ketel te veel bijspringen. Dan heb je naast je cv-ketel een relatief duur apparaat hangen dat maar weinig werk doet.

Welke capaciteit heeft hybride warmtepomp nodig?

Wanneer je kiest voor een hybride warmtepompsysteem, adviseert Rutten bij de dimensionering uit te gaan van vijftig procent van het benodigde vermogen. “Hiermee kan 85 procent van de totale warmtevraag worden voorzien. Voor die vrijstaande woning uit 2000 kom je dus uit op een 8 kW hybride warmtepomp.”

Wat kost een hybride warmtepomp van Remeha?

Deze Remeha Elga Ace 6,0kW warmtepomp inclusief standaardmontage koopt u bij Holland Warmte voor €6.295,00 incl. btw. Met de subsidieaftrek betaalt u slechts €3.595,00 incl. btw.

Welke cv-ketel bij hybride warmtepomp?

In principe komen de meeste woningen voor hybride verwarmen in aanmerking. Je hoeft namelijk geen vloerverwarming te hebben, zoals bij een all-electric warmtepomp. Een hybride systeem werkt ook prima met gewone radiatoren. En een hybride warmtepomp van Nefit Bosch kun je bijna altijd combineren met je huidige cv-ketel.

Hoeveel subsidie op een hybride warmtepomp?

Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.950 tot 3.000 subsidie. Dat is ongeveer 50% van de aankoopprijs. Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750.

Is mijn cv-ketel geschikt voor hybride?

Om je cv-ketel hybride te laten werken heb je geen nieuwe cv-ketel nodig. Dit kan gewoon met je bestaande cv-ketel. Wat je wel nodig hebt, is een hybride warmtepomp. Deze sluit je aan op je cv-ketel (ze bestaan ook met een ingebouwde cv-ketel).

Wat kost een nieuwe cv-ketel met warmtepomp?

De prijs van zo’n pomp, zonder cv-ketel, ligt tussen de 3600 en 4600 euro. Met een nieuwe cv-ketel liggen de kosten tussen de 4700 en 6700 euro. Dit is een paar duizend euro duurder dan een gemiddelde cv-ketel, maar je bespaart met de combinatie tussen de 200 en 300 euro per jaar.

Wat is de beste cv-ketel op dit moment?

1. Intergas Xtreme 36 CW5. De Intergas Xtreme 36 CW5 is de best geteste CW5 ketel van 2021, met een testscore van 7,9. De ketel levert veel warm water, zodat je dagelijks kunt genieten van een heerlijke stortdouche of het gebruik van een bad.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd