Wat is er aan de hand met Eriksen? kijk maar | hoe gaat het met de deense voetballer

Wat is er aan de hand met Eriksen? kijk maar | hoe gaat het met de deense voetballer

Wat is er aan de hand met Eriksen? kijk maar | hoe gaat het met de deense voetballer

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Het verhaal van Eriksen is bekend: in juni vorig jaar werd hij in een EK-wedstrijd tegen Finland getroffen door een hartstilstand. Hij voetbalt inmiddels met een defibrillator bij Brentford in de Premier League, maar maakte zaterdag in Amsterdam zijn internationale rentree in het Deense elftal.

Waar kreeg Eriksen hartstilstand?

Afgelopen zomer kreeg Eriksen tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland een hartstilstand. De oud-Ajacied zakte op het veld in elkaar en moest worden gereanimeerd.

Is Eriksen weer bij?

Christian Eriksen is terug en heeft iedereen dat laten weten. De Deen maakte na 287 dagen zijn rentree voor de Deense nationale ploeg en uitgerekend tegen het Nederlands elftal. Na de wedstrijd stond Eriksen de NOS te woord. Eriksen werd door de Deense bondscoach Kasper Hjulmand na 45 minuten ingebracht.

Wat heeft Eriksen aan zijn hart?

Ruim acht maanden na zijn hartstilstand op het EK keert Christian Eriksen (30) terug in het profvoetbal. Bij het Londense Brentford maakt hij zaterdag vermoedelijk zijn eerste minuten tegen Newcastle United, met een defibrillator onder de huid.

Wat is de oorzaak van een hartstilstand?

De meest voorkomende oorzaak van een hartstilstand is een hartinfarct. Een hartstilstand kan ook komen door andere hartproblemen. Bijvoorbeeld door een hartspierziekte, een ontsteking van het hart, hartfalen of (erfelijke) hartritmestoornissen. Af en toe komt een hartstilstand voor bij een gezond hart.

Waarom krijgen sporters hartstilstand?

In de meeste gevallen van plotse hartstilstand bij jonge sporters blijkt achteraf dat ze al een hartprobleem hadden waarvan niemand op de hoogte was. Vaak is dat een aangeboren afwijking, een hartritmestoornis bijvoorbeeld, zoals het lange-QT-syndroom, het Brugada-syndroom of het Wolf-Parkinson-White-syndroom (WPW).

Wat is er gebeurd met Nouri?

Hartstilstand en hersenschade

Ajax liet in eerste instantie weten Nouri last zou hebben van hartritmestoornissen. Enkele dagen later bleek uit onderzoeken dat Nouri ernstige en blijvende hersenschade had opgelopen als gevolg van te weinig zuurstoftoevoer tijdens zijn hartstilstand.

Welke bekende voetballer is overleden?

De voetbalwereld heeft geschokt gereageerd op het overlijden van Jody Lukoki (29). Het plotselinge overlijden van de profvoetballer met Congolese roots, was direct voer voor speculaties.

Wat heeft Daley Blind?

Ontstoken hartspier

De hartproblemen van Daley Blind gaan terug naar eind 2019, toen hij tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Valencia naar de grond ging. Het bleek te gaan om een ontstoken hartspier. Preventief werd een defibrillator geplaatst bij Blind, die enkele weken later terugkeerde op het veld.

 

Categorie├źn Niet gecategoriseerd