Kan je zwemmen met een nieuwe tattoo? kijk maar | hoe lang niet zwemmen na tattoo

Kan je zwemmen met een nieuwe tattoo? kijk maar | hoe lang niet zwemmen na tattoo

Kan je zwemmen met een nieuwe tattoo? kijk maar | hoe lang niet zwemmen na tattoo

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Het is beter om niet met een nieuwe tatoeage te gaan zwemmen, omdat de tattoo dan nog en wond is. Deze wond moet nog genezen en je kunt er beter geen vuiligheid in krijgen. Zo voorkom je ontstekingen en andere problemen met je tattoo’s. De huid kan daarnaast ook een stuk minder sterk worden wanneer deze nat is.

Hoe lang moet een tattoo afgedekt blijven?

Als de tatoeëerder de tatoeage heeft afgedekt met huishoudfolie of een kompres, mag je dit pas na 2 tot 4 uur verwijderen. Wondverband van polyurethaanfolie moet vier tot zes dagen blijven zitten. Pleisterspray slijt er vanzelf af. Zodra je de bandage hebt weggehaald, mag je de tatoeage nooit opnieuw afdekken.

Hoe ziet een genezende tattoo eruit?

Na ongeveer een maand is je tattoo geheeld en dan voelt het alsof de tattookleuren al deel uitmaken van je huid. De huid voelt zacht en de opperhuid is helemaal geheeld. De onderliggende huidlagen (lederhuid) doen er dan echter nog even over om helemaal te helen en de kleur helemaal op te nemen.

Waarom niet in bad met tattoo?

Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen

De inkt kan uit je huid trekken en daar wordt je tattoo niet mooier van. Daarnaast kunnen bacteriën uit het water in je tatoeage komen waardoor die gaat ontsteken.

Kan je ziek worden na het zetten van een tattoo?

Infecties komen het meest voor

Het is normaal dat je een wat geïrriteerde huid krijgt nadat je een tatoeage laat zetten. ‘Er gaat toch duizend keer per minuut een naald in je huid. ‘ De meest voorkomende complicaties zijn infecties. ‘Die worden vaak behandeld door de huisarts.

Hoe kan je het beste slapen met een nieuwe tattoo?

Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.

Hoeveel nachten slapen met folie op tattoo?

Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.

Hoe lang tattoo afdekken met folie?

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met de meegeleverde desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt.

Hoe lang nazorg tattoo?

De huid heeft ongeveer vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. Hoe je in deze periode met de nazorg van je tattoo omgaat is bepalend voor het eindresultaat.

Hoe lang blijven korstjes zitten op tattoo?

Er komen wat korstjes op de tatoeage die 2 tot 3 weken kunnen blijven zitten.

Hoe lang duurt het voor een korst weg is?

Wellicht vraag je je af hoelang wondgenezing duurt. Wij hebben het antwoord: het genezingsproces duurt bij kleine wonden meestal tussen de 24 en 72 uur. Wondgenezing bestaat uit 5 verschillende fasen. In de eerste fase, wanneer de wond ontstaat, zorgt de bloedstolling voor een tijdelijke afsluiting van de wond.

Hoe ziet een ontstoken tattoo eruit?

Als er sprake is van langdurige roodheid van de behandelde huid (> 4 dagen) en de roodheid verspreid zich als vlekken tot buiten de behandelde huid, dan kan er in zeldzame gevallen sprake zijn van een beginnende infectie. De symptomen hiervan zijn: Warm aanvoelende huid. Zwelling (oedeem)

Hoe vaak per dag tattoo wassen?

Maak gebruik van een zeep die je tattoo goed schoonmaakt, maar je huid niet uitdroogt. Was je tattoo minimaal twee keer per dag. Blijf je tattoo schoonmaken totdat de bovenste huidlaag genezen is. Schoonmaken voorkomt ook dat je tattoo verstopt raakt door verschillende lagen crème.

Wat is het beste moment om een tattoo te nemen?

Lente/Herfst. Naar onze mening zijn zowel de lente als de herfst geweldige seizoenen voor een nieuwe tattoo. Het is dan niet te zonnig, en je hebt de optie luchtigere kleding te dragen om de tattoo te beschermen.

Welke kleding na tattoo?

Vooral als je je tattoo pas hebt laten zetten is het beter als je wijd vallende kleding draagt. Er kan nog wondvocht of inkt uit je tattoo lopen. Hierdoor kan strakke kleding aan je huid blijven plakken. Het kan pijn doen als je je kleding weer los moet trekken van je huid en ook kun je korstjes of velletje meetrekken.

Kan je koorts krijgen van een tattoo?

Koorts die binnen 48 uur na het laten zetten van de tatoeage opkomt, misselijkheid, pijn in het lichaam en een gevoel van malaise zijn allemaal tekenen van een infectie. Ga direct naar je huisarts als je deze symptomen hebt.

Kun je kanker krijgen van een tattoo?

Het is dus niet bekend of de mensen met tattoos aan kanker overleden. De studie toont ook nergens aan dat tattoo-inkt kanker veroorzaakt, dit is enkel een veronderstelling. Toch is dit niet uit te sluiten.

Hoe weet je of je allergisch bent voor tattoo inkt?

Allergische reactie op inkt

Meestal ondervinden mensen geen problemen van hun tatoeage, maar soms ontstaat er een allergische reactie op de inkt, vooral op de kleur rood. Jeuk, zwelling (98%) en pijn (12%) zijn verreweg de meest aangegeven klachten.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd