Hoe weet ik of mijn VOG nog geldig is? kijk maar | hoe lang is een vog geldig

Hoe weet ik of mijn VOG nog geldig is? kijk maar | hoe lang is een vog geldig

Hoe weet ik of mijn VOG nog geldig is? kijk maar | hoe lang is een vog geldig

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Vraag dus goed na bij uw werkgever hoelang uw VOG geldig is en wanneer er eventueel een nieuwe VOG aangevraagd moet worden. Bent u nog in het bezit van een VOG? Laat deze dan controleren door uw werkgever op geldigheidsduur en op het screeningsprofiel waarop u destijds gescreend bent.

Hoe oud mag een VOG zijn?

Een VOG mag maximaal 6 maanden oud zijn (bij overblijfmedewerkers 2 maanden).

Kan een VOG verlopen?

Een VOG is maar tijdelijk geldig. Uw werkgever of het ministerie bepaalt hoe oud uw VOG mag zijn. Bij een VOG-aanvraag kijkt Justis alleen naar uw strafblad binnen de terugkijktermijn.

Hoe lang mag je een VOG bewaren?

Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar voor naheffingen door de Belastingdienst is het slim om uw administratie 5 jaar te bewaren. Voor bedrijven en zelfstandigen geldt wel een wettelijke bewaarplicht van 7 tot 10 jaar.

Waar blijft mijn VOG?

U ontvangt de VOG altijd per post op het woonadres dat u in de aanvraag opgeeft. Ook als u de aanvraag online heeft gedaan, krijgt u de VOG via de post. Bij een digitale aanvraag gaat de VOG naar het adres waarop u ingeschreven staat in de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP).

Waar kan ik mijn VOG terug vinden?

Wat is de status van mijn VOG aanvraag? Om de status van uw VOG aanvraag te weten te komen dient u deze op te vragen bij Justis.nl aangezien zij uw VOG aanvraag behandelen.

Hoe lang is VOG geldig rijksoverheid?

De VOG RP is niet geldig voor een bepaalde periode, omdat de beoordeling voor de aanvraag een momentopname is. De persoon of organisatie die de VOG van u nodig heeft, bepaalt hoe recent (nieuw) de VOG moet zijn.

Hoe vaak mag je een VOG gebruiken?

Ja, dat kan in sommige gevallen. Een VOG wordt voor een specifieke functie bij een specifieke werkgever aangevraagd. De originele VOG moet aan de werkgever overgelegd worden.

Wat zijn de kosten van een VOG?

Voor een VOG-aanvraag via de gemeente betaalt u €41,35. Een digitale aanvraag die door uw toekomstige werkgever is gestart, kost u € 33,85.

Wat zijn strafbare feiten voor VOG?

Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor de ene baan of stage, maar voor de andere niet. Een snelheidsovertreding kan bijvoorbeeld van belang zijn als een aanvrager taxichauffeur wil worden, maar niet voor de functie van baliemedewerker bij een bank.

Kan je een VOG krijgen met een strafblad?

Krijgt iemand met een strafblad een VOG? Sommige strafbare feiten vormen voor de ene baan of stage wel een bezwaar, maar voor de andere niet. Iemand met een strafblad maakt daarom ook kans op een VOG.

Hoe lang is een VOG geldig gemeente?

Hoe lang is een VOG geldig? De VOG is niet geldig voor een bepaalde periode, omdat de beoordeling voor de VOG-aanvraag een momentopname is. Wanneer u een nieuwe VOG nodig heeft, hangt af van de werkgever of het ministerie dat verantwoordelijk is voor de regelgeving.

Hoe lang moet je een Verzuimdossier bewaren?

Het is echter redelijk om een verzuim/re-integratiedossier niet langer dan twee jaar na einddatum dienstverband te bewaren. Ook bij werknemers met een niet beëindigd dienstverband kunnen dossiers die langer dan 2 jaar geleden zijn gesloten verwijderd worden. Hierbij wordt alleen de inhoud van het dossier verwijderd.

Hoe lang mag je loonbeslag bewaren?

Zodra het loonbeslag is opgeheven, moet de werkgever alle documenten erover meteen door de papierversnipperaar halen. Het is niet verplicht en dus ook niet toegestaan om deze – overeenkomstig de bewaarplicht – 5 of 7 jaar te bewaren.

Wie heeft toegang tot personeelsdossiers?

Wie heeft toegang tot mijn personeelsdossier? Uw personeelsdossier is alleen toegankelijk voor personen voor wie toegang tot deze gegevens noodzakelijk is om hun werkzaamheden te kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw directe leidinggevende of medewerkers van de afdeling personeelszaken.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd