Hoe teken je een goede mond? kijk maar | hoe teken je een mond

Hoe teken je een goede mond? kijk maar | hoe teken je een mond

Hoe teken je een goede mond? kijk maar | hoe teken je een mond

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Mond basisvormen

De basisvormen van de mond zijn over de tanden en de kaken van de schedel heen geplaatst. Hierbij moet er rekening gehouden worden dat dit geen plat vlak is. Als je de mond tekenend is het verstandig om rekening te houden met een bol vorm of een cilinder vorm.

Hoe maak je een tekening realistisch?

Probeer de lijnen echt te schetsen en nog niet te hard en donker aan te zetten. Teken een ovaal om de vorm van het gezicht te bepalen. Geef jezelf even de tijd want het kan goed zijn dat je dit eerst een paar keer moet proberen. Voor een realistisch portret heb je namelijk een flinke portie geduld nodig.

Hoe teken je realistische lippen?

Let wel op: hoe grover het papier, hoe lastiger het blenden wordt. Als je goed naar een mond kijkt, dan zie je dat de lippen hele kleine rimpels hebben. Je kunt deze stap overslaan, maar het geeft net even een meer realistisch effect als je deze rimpels toevoegt. Je kunt hiervoor het normale B potlood gebruiken.

Hoe teken je een gezicht stap voor stap?

De makkelijkste manier om te beginnen met het tekenen van een gezicht is door hulplijnen te gebruiken voor de proporties van het gezicht. Teken een verticale lijn door het midden van het ovaal. Snijd vervolgens het ovaal met een horizontale lijn weer door het midden. Voeg de neus toe.

Wat zit er in je oren?

Trommelholte in het oor

Het middenoor bestaat uit het trommelvlies, de drie kleine botjes en de ruimte waarin deze liggen. De holte waarin de gehoorbeentjes liggen, heet de trommelholte. Deze is met lucht gevuld. De trommelholte staat door middel van de buis van Eustachius in verbinding met de buitenlucht.

Welke potloden voor realistisch tekenen?

Voor het maken van een realistische tekening heeft u een uitgebreide set kwalitatieve kleurpotloden nodig. Professionele tekenaars geven vaak de voorkeur aan Polychromos-potloden van Faber-Castell. De potloodstift is gemaakt op oliebasis, waardoor de vulling stevig is en u gemakkelijk een scherpe punt slijpt.

Hoe maak je een schets?

Tips voor tijdens het schetsen:
Maak je niet te druk over de kwaliteit, een schets heeft een ander doel dan mooi zijn. Probeer je hoofd open te stellen voor vreemde ideeën en combinaties. Teken met losse en dunne lijnen. Gebruik een andere kleur om je schets op te zetten. Have fun!

Welk papier voor portrettekenen?

Op welk papier teken je? Vergeet papier van de Hema, Action of gewoon print papier… Je maakt het alleen maar moeilijker dan nodig. Koop een schetsblok Strathmore 400 series 163 grams of Canson 160 grams recycled papier.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd