Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? kijk maar | hoe maak je een screenshot op laptop

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? kijk maar | hoe maak je een screenshot op laptop

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen? kijk maar | hoe maak je een screenshot op laptop

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Hoe maak je een screenshot op een Windows laptop?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Hoe maak je een schermafdruk?

Een screenshot maken
Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.

Hoe maak je een screenshot op de laptop HP?

De screenshot van het scherm maak je door simpelweg op de Print Screen toets te drukken. Staat Print Screen in het blauw? Druk dan tegelijkertijd op de Fn- en Print Screen toets.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Waarom werkt Print Screen toets niet?

Controleer of er een F-modus of F Lock-toets op het toetsenbord zit Als er een F Mode-toets of F Lock-toets op uw toetsenbord zit, kan het zijn dat Print Screen niet werkt. Als dit het geval is, moet u de toets Print Screen inschakelen door nogmaals op de F Mode-toets of F Lock-toets te drukken .

Waar vind ik mijn Screenshots Windows 10?

De schermafbeelding direct opslaan

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map ‘Schermopnamen’. Deze map is te vinden in de map ‘Afbeeldingen’ in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.

Hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:
Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.

Hoe scherm opnemen Windows?

Gebruik de ingebouwde Game Bar van Windows 10

Klik op ‘Vanaf nu opnemen’ of houdt de Windows-toets, ALT en R tegelijkertijd ingedrukt om de opname te starten. Met dezelfde toetscombinatie kun je de opname weer stoppen als je klaar bent. Opgenomen video’s worden opgeslagen in de map ‘Film/Opname’.

Hoe maak je een lange screenshot?

Maak zo van een hele pagina een schermafbeelding: Open de pagina waarvan u een schermafbeelding wilt maken, zoals een artikel van SeniorWeb. Druk een seconde lang de Startknop en de aan-uitknop van het apparaat tegelijkertijd in. U maakt een schermafdruk van een gedeelte van de pagina.

Hoe maak ik een screenshot met een Samsung?

Om een schermafbeelding te maken, druk je tegelijkertijd op de Aan/Uit- en de Volume Omlaag-knoppen.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Screenshot maken in Windows 11 met toetsencombinatie

Druk op de toetsencombinatie Windows+Shift+S. Het scherm wordt dan gedimd. Wissel eventueel met de knoppen bovenin van modus. Klik of teken op het scherm om het screenshot te maken.

Hoe maak ik een Print Screen op een HP Elitebook?

Zorg ervoor dat je scherm dat weergeeft waarvan je een screenshot wilt maken. Ga naar de pagina of het programma waarvan je een screenshot wilt maken. Druk op de toets ⎙ PrtScr . Er wordt een screenshot gemaakt en opgeslagen in het klembord van je computer.

Hoe maak je een screenshot op de Chromebook?

Druk op Shift + Ctrl + Vensters weergeven . Selecteer Screenshot in het menu onderaan.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd