Hoe maak je een screenshot op een Windows laptop? kijk maar | hoe maak ik een screenshot op mijn laptop

Hoe maak je een screenshot op een Windows laptop? kijk maar | hoe maak ik een screenshot op mijn laptop

Hoe maak je een screenshot op een Windows laptop? kijk maar | hoe maak ik een screenshot op mijn laptop

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Hoe maak ik een print van het scherm?

Een screenshot maken
Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.

Hoe maak je een afbeelding op je laptop?

Volg dan onderstaande stappen om een schermafbeelding te maken:
Open het scherm waarvan je een screenshot wil maken.Druk rechtsboven op de toets ‘Print Screen’ (PrtSc) op je toetsenbord.Open het programma ‘Paint’ en klik in het menu linksboven op ‘Plakken’ (Ctrl+V).Klik op ‘Bestand’ en ‘Opslaan als’ (Ctrl+S).

Waar vind ik mijn Screenshots Windows 10?

De schermafbeelding direct opslaan

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map ‘Schermopnamen’. Deze map is te vinden in de map ‘Afbeeldingen’ in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.

Hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:
Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Waarom werkt Print Screen toets niet?

Controleer of er een F-modus of F Lock-toets op het toetsenbord zit Als er een F Mode-toets of F Lock-toets op uw toetsenbord zit, kan het zijn dat Print Screen niet werkt. Als dit het geval is, moet u de toets Print Screen inschakelen door nogmaals op de F Mode-toets of F Lock-toets te drukken .

Hoe maak je een gedeeltelijke Print Screen?

In Windows kunt u op de volgende manier een printscreen maken van één venster:
Klik met de muis in het venster waarvan u een printscreen wilt maken.Druk de toetscombinatie Alt+PrintScreen.Hiermee wordt een printscreen van het venster gemaakt en op het Klembord gezet.

Hoe kan je een screenshot maken op Samsung?

Om een schermafbeelding te maken, druk je tegelijkertijd op de Aan/Uit- en de Volume Omlaag-knoppen.

Hoe maak je een screenshot op een iPhone?

Een schermafbeelding maken op iPhone-modellen met Touch ID en een bovenste knop
Druk tegelijkertijd op de bovenste knop en de thuisknop.Laat beide knoppen snel weer los.Nadat u een schermafbeelding hebt gemaakt, verschijnt tijdelijk een miniatuur in de linkerbenedenhoek van uw scherm.

Hoe neem je een screenshot met een Samsung?

Manier 1: Houd de ‘Aan/uit-toets’ en de ‘Volume omlaag toets’ tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken. Manier 2: Maak een schermafbeelding door met de zijkant van je hand over het scherm te vegen, dit kan van rechts naar links of andersom.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Screenshot maken in Windows 11 met toetsencombinatie

Druk op de toetsencombinatie Windows+Shift+S. Het scherm wordt dan gedimd. Wissel eventueel met de knoppen bovenin van modus. Klik of teken op het scherm om het screenshot te maken.

Hoe sla je een Print Screen op als afbeelding?

Volg dan deze vier stappen:
Open het venster waarvan je een printscreen wilt nemen. Druk tegelijkertijd op de Print Screen-toets + Alt-toets. Open het Windows-programma Paint. Druk op de Control-toets + V om de printscreen te plakken in Paint. Je kunt de printscreen nu opslaan.

Waar wordt Schermknipsel opgeslagen?

Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.

Waar worden screenshots opgeslagen Windows 11?

Je kunt screenshots ook meteen als bestand opslaan door de Windows-toets samen met PrtScrn in te drukken. Het bestand wordt dan opgeslagen als . png-bestand, in de map Afbeeldingen.

Hoe scherm opnemen Windows?

Gebruik de ingebouwde Game Bar van Windows 10

Klik op ‘Vanaf nu opnemen’ of houdt de Windows-toets, ALT en R tegelijkertijd ingedrukt om de opname te starten. Met dezelfde toetscombinatie kun je de opname weer stoppen als je klaar bent. Opgenomen video’s worden opgeslagen in de map ‘Film/Opname’.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd