Hoe maak je een screenshot op een laptop? kijk maar | hoe maak je een printscreen op laptop

Hoe maak je een screenshot op een laptop? kijk maar | hoe maak je een printscreen op laptop

Hoe maak je een screenshot op een laptop? kijk maar | hoe maak je een printscreen op laptop

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Hoe maak je een print van je scherm?

Een screenshot maken
Druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de knop Volume omlaag.Als dat niet werkt, houd je de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt. Tik vervolgens op Screenshot.Als geen van beide werkt, ga je naar de supportsite van de fabrikant van je telefoon voor hulp.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Screenshots maken met Windows+Shift+S

De sneltoets voor de screenshot-functionaliteit die we in Windows terugvinden is Windows+Shift+S.

Waar vind ik mijn Print Screen?

De Print Screen-toets gebruiken

Druk op de Print Screen-toets op het moment dat u een afbeelding van uw scherm wilt maken. Het is alsof er niets gebeurt, maar op de achtergrond heeft Windows het volledige beeld opgeslagen op het tijdelijke prikbord (het Klembord). De afbeelding plakt u daarna in een ander programma.

Hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:
Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.Rechthoekige modus is standaard geselecteerd. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.

Hoe maak je een screenshot op Windows 11?

Screenshot maken in Windows 11 met toetsencombinatie

Druk op de toetsencombinatie Windows+Shift+S. Het scherm wordt dan gedimd. Wissel eventueel met de knoppen bovenin van modus. Klik of teken op het scherm om het screenshot te maken.

Welke toetsen voor Print Screen?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets, op de meeste toetsenborden rechts naast de F12-toets) kan een afdruk van het gehele scherm worden gemaakt. De PrintScreen-toets in combinatie met de Alt-toets maakt een afdruk van alleen het actieve venster.

Hoe maak ik een Print Screen in Windows 10?

Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.

Hoe scherm opnemen Windows 10?

Gebruik de ingebouwde Game Bar van Windows 10

Klik op ‘Vanaf nu opnemen’ of houdt de Windows-toets, ALT en R tegelijkertijd ingedrukt om de opname te starten. Met dezelfde toetscombinatie kun je de opname weer stoppen als je klaar bent. Opgenomen video’s worden opgeslagen in de map ‘Film/Opname’.

Waarom werkt Print Screen toets niet?

Controleer of er een F-modus of F Lock-toets op het toetsenbord zit Als er een F Mode-toets of F Lock-toets op uw toetsenbord zit, kan het zijn dat Print Screen niet werkt. Als dit het geval is, moet u de toets Print Screen inschakelen door nogmaals op de F Mode-toets of F Lock-toets te drukken .

Hoe maak je een gedeeltelijke Print Screen?

In Windows kunt u op de volgende manier een printscreen maken van één venster:
Klik met de muis in het venster waarvan u een printscreen wilt maken.Druk de toetscombinatie Alt+PrintScreen.Hiermee wordt een printscreen van het venster gemaakt en op het Klembord gezet.

Waar staan Schermopnamen Windows 10?

Als u uw gameclips en schermopnamen wilt vinden, selecteert u Start > Instellingen > Gaming > Opnames en selecteer vervolgens onder Opnamelocatie de optie Map openen.

Waar wordt Schermknipsel opgeslagen?

Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.

Waar vind ik het klembord van Windows?

Als u de geschiedenis van het klembord wilt bekijken, drukt u op Windows logotoets + V. In de geschiedenis van het klembord kunt u veelgebruikte items plakken en vastmaken door een afzonderlijk item te kiezen in het klembordmenu.

Hoe maak je een screenshot op een Mac?

Een schermafbeelding maken op een Mac
Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3.Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard.

Hoe maak je een screenshot op je mobiel?

Aan/uit- en volumeknop. Het gebruik van een toetsencombinatie is de eenvoudigste manier om een screenshot te maken. Bij Samsung smartphones druk je hiervoor gelijktijdig kort de aan/uitknop, ook wel bekend als de standby knop, en de volume omlaag-knop in. Deze toetsen vind je aan de zijkant van je toestel.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd