Hoe lang moet de horeca dicht blijven? kijk maar | hoe laat sluit horeca

Hoe lang moet de horeca dicht blijven? kijk maar | hoe laat sluit horeca

Hoe lang moet de horeca dicht blijven? kijk maar | hoe laat sluit horeca

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Ook restaurants en cafés hoeven niet langer verplicht om 22 uur te sluiten. Restaurants en cafés mogen ook binnen weer gasten ontvangen. De sluitingstijd van horeca gaat van 20.00 uur naar 22.00 uur.

Welk uur moeten restaurants sluiten?

De horeca krijgt opnieuw een sluitingsuur opgelegd. Vanaf zaterdag moeten cafés en restaurants de deuren sluiten om 23 uur en mogen ze ten vroegste om 5 uur ’s morgens weer open. Daarnaast werd beslist dat je op café en op restaurant nog met maximaal zes personen aan één tafel mag zitten.

Hoe laat mogen cafés open?

Ook krijgen horeca, cultuur en alle andere plekken waar het coronatoegangsbewijs geldt veel meer ruimte. Meer mensen zijn daar welkom, zonder afstandsregel. De sluitingstijd gaat naar 01.00 uur. De horeca mag vanaf volgende week vrijdag dan ook weer tot 01.00 uur open, zo vertellen ingewijden aan het AD.

Is een mondmasker verplicht in de horeca?

Alle publieksevenementen binnen en buiten zijn steeds toegelaten. Het mondmasker dient te worden gedragen bij: niet-dynamische binnenactiviteiten. bij dynamische binnen- en buitenactiviteiten, enkel door het personeel.

Welke maanden horeca dicht?

Zowel tussen 15 maart en 1 juni 2020 als tussen 14 oktober 2020 en 5 juni 2021 moesten restaurants en cafés de deuren grotendeels sluiten om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe laat moeten de supermarkten dicht?

Essentiële winkels zoals supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en groothandels mogen open tussen 05.00 en 20.00 uur. Essentiële dienstverlening, zoals advocaten en notarissen, hanteren reguliere openingstijden.

Zal de horeca weer sluiten?

Begin september kon het niet op: de vrijheid lonkte. Maar na amper drie maanden overheersen frustratie en ongeloof in de horeca. Vanaf zaterdag 27 november moeten de deuren dicht om 23 uur en aan tafel mogen maximum zes personen zitten. “Steunmaatregelen zullen hard nodig zijn”, klinkt het.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.

Welke maatregelen vanaf vrijdag?

Vanaf vrijdag 18 februari:
kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.

Wat gaat er woensdag weer open?

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari 2022 weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren.

Is de horeca weer open?

Gisteravond werd het officieel: eind volgende week mogen restaurants, cafés en clubs weer volledig open. De hele nacht, als ze dat voor corona ook mochten.

Is reserveren verplicht?

Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan.

Waar zijn de mondmaskers verplicht?

Het dragen van een mondmasker blijft aanbevolen, onder meer op het openbaar vervoer, in binnenruimtes, bij uitzonderlijke drukte en op plaatsen waar de afstand van 1,5 meter niet gewaarborgd kan worden. Het gebruik van FFP2 mondmaskers wordt aanbevolen voor medisch kwetsbare personen.

Is mondmasker verplicht achter de toog?

Personeel moet verplicht een mondmasker dragen in de zaal. Dit betekent niet alleen tussen de tafels, maar ook achter de toog en op het terras. Ongeacht of de 1,5 meter afstand bewaard kan worden of niet.

Wat valt onder horeca Belgie?

Een moment van ontspanning en gezelligheid kunnen aanbieden met een warme ontvangst, een drankje, een hapje, een maaltijd of een bed: dat is een beetje de gemeenschappelijke noemer van alle bedrijven die actief zijn in het hotelwezen, restaurants en cafés.

Wat zijn de nieuwe maatregelen 26 november?

Op vrijdag 26 november 2021 was er weer een persconferentie.

Regels die blijven
Dringend advies: ontvang niet meer dan 4 bezoekers per dag.Neem uw coronatoegangsbewijs en id-bewijs mee naar cafés en restaurants. U krijgt een vaste zitplaats.Geen publiek bij sport.In grote zalen mogen niet meer dan 1250 mensen.

Hoe lang zijn de terrassen dicht?

Cafés en restaurants zijn al dicht sinds 15 oktober, met een verlenging van de lockdown met drie weken, houdt dat in dat de bedrijven straks bijna vier maanden lang gesloten zijn. “Het kabinet lijkt met een groter steunpakket te komen, daar zijn we erg benieuwd naar.

Wat voor winkels gaan dicht?

Welke winkels gaan dicht 2021?
Theaters, bioscopen en concertzalen zijn dicht.Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstudio’s en seksinrichtingen zijn dicht.Tattooshops en nagelstudio’s zijn dicht.Sauna’s en casino’s zijn dicht.Hotels zijn open om te overnachten.De restaurants in hotels zijn dicht.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd