Hoe lang mag je niet zwemmen en zonnen met tattoo? kijk maar | hoe lang mag je niet zwemmen met een tattoo

Hoe lang mag je niet zwemmen en zonnen met tattoo? kijk maar | hoe lang mag je niet zwemmen met een tattoo

Hoe lang mag je niet zwemmen en zonnen met tattoo? kijk maar | hoe lang mag je niet zwemmen met een tattoo

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Maar de genezing van diepere huidlagen kan tot drie maanden duren. Blijf daarom een lange tijd met je tattoo uit de zon, ongeveer zes tot acht weken. Doe je dat niet, dan kan je huid beschadigen en verbranden.

Hoe lang moet een tattoo afgedekt blijven?

Als de tatoeëerder de tatoeage heeft afgedekt met huishoudfolie of een kompres, mag je dit pas na 2 tot 4 uur verwijderen. Wondverband van polyurethaanfolie moet vier tot zes dagen blijven zitten. Pleisterspray slijt er vanzelf af. Zodra je de bandage hebt weggehaald, mag je de tatoeage nooit opnieuw afdekken.

Hoe lang mag een tattoo niet nat worden?

Na hoe lang je mag douchen hangt af van wanneer je de folie mag verwijderen van je tatoeëerder. Je kan pas gaan douchen, als je de huishoudfolie eraf mag halen. Meestal mag de folie er na 2 tot 4 uur af.

Hoe ziet een genezende tattoo eruit?

Na ongeveer een maand is je tattoo geheeld en dan voelt het alsof de tattookleuren al deel uitmaken van je huid. De huid voelt zacht en de opperhuid is helemaal geheeld. De onderliggende huidlagen (lederhuid) doen er dan echter nog even over om helemaal te helen en de kleur helemaal op te nemen.

Waarom mag je niet met een tattoo in de zon?

Zonnebrand. Als je net een nieuwe tattoo hebt, wordt het afgeraden om zonnebrand op je tattoo te smeren. Dit komt doordat je tattoo op dat moment een open wond is die nog aan het genezen is. Als de zonnebrand in je tattoo komt, zou er een infectie kunnen ontstaan.

Hoe bescherm je tattoo tegen zon?

Op een nieuwe tattoo mag je de eerste maanden geen zonnecrème gebruiken. De wonde moet eerst volledig genezen zijn. Ook na volledige genezing moet je een tattoo altijd goed insmeren met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (minstens SPF 30 en UVA-bescherming) als je in de zon komt.

Hoeveel nachten slapen met folie op tattoo?

Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.

Hoe lang tattoo afdekken met folie?

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met de meegeleverde desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt.

Hoe lang nazorg tattoo?

De huid heeft ongeveer vier tot zes weken nodig om te herstellen nadat het getatoeëerd is. Hoe je in deze periode met de nazorg van je tattoo omgaat is bepalend voor het eindresultaat.

Kan je douchen als je net een tattoo hebt gezet?

Wanneer je net een tattoo hebt laten zetten, is het prima om te douchen. Het water is immers schoon. Houd er wel rekening mee dat je huid wat gevoelig kan zijn en dat het douchen daardoor wat pijnlijker en vervelender kan zijn. Let er tijdens het douchen ook goed op dat de waterstraal niet direct op je tattoo komt.

Hoe moet je slapen met een tattoo?

Voor het slapen gaan mag je de tatoeage licht insmeren met de zalf die je hebt mee gekregen. Smeer de tatoeage niet dicht, maar zorg voor een dun laagje. Op die manier kan de wond blijven ademen. Draag er eventueel katoenen kleding overheen om zowel de tattoo als je beddengoed te beschermen.

Kan je ziek worden na het zetten van een tattoo?

Infecties komen het meest voor

Het is normaal dat je een wat geïrriteerde huid krijgt nadat je een tatoeage laat zetten. ‘Er gaat toch duizend keer per minuut een naald in je huid. ‘ De meest voorkomende complicaties zijn infecties. ‘Die worden vaak behandeld door de huisarts.

Hoe ziet een ontstoken tattoo eruit?

Als er sprake is van langdurige roodheid van de behandelde huid (> 4 dagen) en de roodheid verspreid zich als vlekken tot buiten de behandelde huid, dan kan er in zeldzame gevallen sprake zijn van een beginnende infectie. De symptomen hiervan zijn: Warm aanvoelende huid. Zwelling (oedeem)

Hoe lang moet je een tattoo insmeren met Bepanthen?

Smeer je tattoo de eerste 4 dagen om de 4 uur in als dat mogelijk is. Daarna minimaal twee keer per dag, in de ochtend en in de avond, totdat je tattoo helemaal genezen is. De genezing van je tattoo duurt ongeveer 2-4 weken.

Wat gebeurt er als je met een nieuwe tattoo in de zon gaat?

Je net gezette tattoo is extreem gevoelig voor zonlicht

Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen. Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar je vertraagt ook nog eens het genezingsproces van je tattoo.

Is het verstandig om een tattoo te nemen in de zomer?

Al met al kun je dus een tattoo nemen in de zomer, mits je er extra zorgvuldig mee omgaat. Het is geen fabel dat zon, chloor en open water slecht is voor je tatoeage. Wil je ‘m zo mooi mogelijk houden, zorg er dan ook goed voor. Verder verschilt het natuurlijk per tattoo hoe lang deze nodig heeft om te genezen.

Wat mag je niet na het zetten van een tattoo?

Hieronder gaan we dieper op de afzonderlijke nazorg tips in.
Laat je tattoo niet uitdrogen. Maak je tattoo regelmatig schoon. Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen. Zweet en vuil in de wond vermijden. Geen sterke zon of onder de zonnebank. Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt!

 

Categorieën Niet gecategoriseerd