Hoe lang duurt het voor een tattoo genezen is? kijk maar | hoe lang tattoo insmeren

Hoe lang duurt het voor een tattoo genezen is? kijk maar | hoe lang tattoo insmeren

Hoe lang duurt het voor een tattoo genezen is? kijk maar | hoe lang tattoo insmeren

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

De buitenste huidlagen van een tattoo moeten na zo’n 2 tot 3 weken geheeld zijn, zodat je er geen hinder meer van ondervindt in je dagelijkse leven. Het volledige genezingsproces in alle huidlagen kan echter 4 tot 6 maanden duren.

Hoe ziet een genezende tattoo eruit?

Na 14 dagen zal je je nieuwe tatoeage nog maar nauwelijks voelen. De tattoo ziet er nu waarschijnlijk iets dof uit, maar dit komt straks helemaal goed. Na één maand krijgt de tattoo zijn ‘normale’ kleuren. De genezing gebeurt nu alleen nog maar onder je huid, dit zal nog drie tot zes maanden doorgaan.

Hoe lang geen strakke kleding tattoo?

Let op dat u geen wollen kleding direct op uw tatoeage draagt na het zetten; er kunnen hierdoor haartjes in de tatoeage gaan kleven. De tatoeage ziet er na 3 weken al goed genezen uit, maar houdt er rekening mee, dat het 2 maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is.

Hoe lang moet een tattoo uit de zon blijven?

De bovenste huidlaag geneest vrij snel: tussen de twee en vier weken. Maar de genezing van diepere huidlagen kan tot drie maanden duren. Blijf daarom een lange tijd met je tattoo uit de zon, ongeveer zes tot acht weken. Doe je dat niet, dan kan je huid beschadigen en verbranden.

Hoe lang mag je niet douchen met een tattoo?

Na hoe lang je mag douchen hangt af van wanneer je de folie mag verwijderen van je tatoeëerder. Je kan pas gaan douchen, als je de huishoudfolie eraf mag halen. Meestal mag de folie er na 2 tot 4 uur af.

Hoe lang blijft tattoo dik?

Het genezingsproces. Je lichaam zwelt op en zal er de eerste 5 tot 7 dagen alles aan doen om zo min mogelijk bloedverlies te hebben en infecties tegen te gaan op de plek waar jij je tattoo hebt laten zetten.

Hoe lang duurt het voor een korst weg is?

Wellicht vraag je je af hoelang wondgenezing duurt. Wij hebben het antwoord: het genezingsproces duurt bij kleine wonden meestal tussen de 24 en 72 uur. Wondgenezing bestaat uit 5 verschillende fasen. In de eerste fase, wanneer de wond ontstaat, zorgt de bloedstolling voor een tijdelijke afsluiting van de wond.

Hoe ziet een ontstoken tattoo eruit?

Als er sprake is van langdurige roodheid van de behandelde huid (> 4 dagen) en de roodheid verspreid zich als vlekken tot buiten de behandelde huid, dan kan er in zeldzame gevallen sprake zijn van een beginnende infectie. De symptomen hiervan zijn: Warm aanvoelende huid. Zwelling (oedeem)

Kan je ziek worden na het zetten van een tattoo?

Infecties komen het meest voor

Het is normaal dat je een wat geïrriteerde huid krijgt nadat je een tatoeage laat zetten. ‘Er gaat toch duizend keer per minuut een naald in je huid. ‘ De meest voorkomende complicaties zijn infecties. ‘Die worden vaak behandeld door de huisarts.

Hoe lang Second skin laten zitten?

De second skin pleister kan ongeveer 5 dagen op de huid blijven zitten. Hoe lang de pleister blijft zitten, verschilt per persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht dat uit je tattoo komt. Als er wondvocht onder je pleister komt te zitten, dan kan je het beste de pleister verwijderen.

Wat moet je niet doen als je net een tattoo hebt?

Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen. Zweet en vuil in je wond vermijden. Geen sterke zon of onder de zonnebank. Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt.

Hoe vaak per dag tattoo wassen?

De eerste dagen was je je tattoo twee keer per dag. Als de genezing verder vlot verloopt, is een keer per dag wassen voldoende.

Hoe bescherm je tattoo tegen zon?

Op een nieuwe tattoo mag je de eerste maanden geen zonnecrème gebruiken. De wonde moet eerst volledig genezen zijn. Ook na volledige genezing moet je een tattoo altijd goed insmeren met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (minstens SPF 30 en UVA-bescherming) als je in de zon komt.

Wat gebeurt er als je met je tattoo in de zon gaat?

Als je net je tattoo hebt laten zetten, is je tattoo een open wond die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen.

Is het verstandig om een tattoo te nemen in de zomer?

Al met al kun je dus een tattoo nemen in de zomer, mits je er extra zorgvuldig mee omgaat. Het is geen fabel dat zon, chloor en open water slecht is voor je tatoeage. Wil je ‘m zo mooi mogelijk houden, zorg er dan ook goed voor. Verder verschilt het natuurlijk per tattoo hoe lang deze nodig heeft om te genezen.

Kan je douchen als je net een tattoo hebt gezet?

Wanneer je net een tattoo hebt laten zetten, is het prima om te douchen. Het water is immers schoon. Houd er wel rekening mee dat je huid wat gevoelig kan zijn en dat het douchen daardoor wat pijnlijker en vervelender kan zijn. Let er tijdens het douchen ook goed op dat de waterstraal niet direct op je tattoo komt.

Hoeveel nachten slapen met folie op tattoo?

Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd