Hoe kun je zelf je schaatsen slijpen? kijk maar | hoe slijp je ijshockeyschaatsen

Hoe kun je zelf je schaatsen slijpen? kijk maar | hoe slijp je ijshockeyschaatsen

Hoe kun je zelf je schaatsen slijpen? kijk maar | hoe slijp je ijshockeyschaatsen

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Schaatsen slijpen: elf aandachtspunten van de expert
Zet je schaatsen goed in het blok. Slijp met een vlakke steen. Vlak je stenen regelmatig op een glas- of staalplaat met slijpkorrels. Slijp niet met een te grove steen. Slijp met regelmaat. Benodigdheden: grove en fijne steen, braamsteen.

Waar kan je je schaatsen laten slijpen?

Dee meeste ijshallen waar ze schaatsen verhuren, en skate winkels kunnen schaatsen slijpen voor € 4 -8.

Hoe kan ik zien of mijn schaatsen geslepen moeten worden?

Als je wil weten of je schaatsen al geslepen moeten worden dan kan je met je nagel over het snijvlak van je schaats heen gaan. Als er dan een stukje nagel vanaf wordt geschraapt dan zijn ze nog scherp. Maar je moet niet te veel kracht hoeven zetten, als je dat wel doet lijkt iedere schaats scherp.

Hoe weet je of je je schaatsen moet slijpen?

Je kunt de scherpte van de ijzers controleren door met je nagel langs de ijzers te schrapen van boven naar beneden. Als er geen nagelslijpsel op je ijzer blijft liggen is de schaats bot en moet er geslepen worden.

Welke slijpsteen voor schaatsen?

Afhankelijk van hoe bot je schaatsen zijn, kies je voor een grove (korrel 100 tot 400) of een middelfijne slijpsteen (korrel 600 tot 1000). Als je je schaatsen regelmatig slijpt zul je eerstgenoemde normaliter niet vaak nodig hebben.

Wat is de beste ronding voor schaatsen?

Langebaan en marathon schaatsers schaatsen meestal met een ronding tussen de 21 en 25. Bij een gemiddelde ronding van 23 betekend dat, als je de lijn van het ijzer zou doortrekken naar een cirkel, de straal daarvan 23 meter zou zijn. Een ronding is belangrijk zodat je met de schaats kunt sturen.

Hoe lang blijven schaatsen scherp?

Dit is afhankelijk van hoe vaak ze gebruikt worden en op wat voor ijs je schaatst. Doordat er vaker zand op natuurijs ligt dan op de ijsbaan, worden de ijzers sneller bot op natuurijs. Controleer regelmatig of je schaatsen nog scherp aanvoelen. Bij twijfel kun je het aan je trainer vragen.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd