In stoofperen zit een bepaalde kleurstof (anthocyanen)die ervoor zorgt dat de peren rood kleuren wanneer de zuurgraad verandert. Door stoofperen te koken, verandert de zuurgraad en worden ze rood. Wanneer je rode wijn in de pan erbij doet, worden ze extra rood!
Kan je Conference peren ook stoven?
Conference zijn handperen en geen stoofperen. Voor het koken/ stoven kun je dus het beste Stoofperen gebruiken (Gieser Wildeman, Saint Remy).
Kan je stoofperen een dag van te voren maken?
Tip 1: Je kunt de stoofperen prima een dag van tevoren maken en voor serveren op laag vuur opnieuw opwarmen. Of serveer ze koud. Tip 2: Het stoofperenvocht zit knettervol smaak! Als je het in laat koken tot stroperige saus of bind met maizena is het heerlijk om te gebruiken voor desserts.
Hoe lang moeten Conference peren koken?
Schil de peren en snijd ze in de lengte in vieren. Zet ze op met 34 onder water. Voeg pijpkaneel, citroenschil rode wijn of port en suiker toe,leg een deksel op de pan en laat de peren zo boven zeer laag vuur 2 a 3 uur koken. (Om de peren mooi rood te stoven perenrood toevoegen.)
Wat voor rode wijn stoofperen?
Stoofperen in Rode wijn
Voor een ultieme smaakbeleving kiest u voor een donkerrode fruitige Merlot, Pinot Noir of Shiraz. Een echte aanrader is de goed geprijsde Yalumba The Y Series Merlot, een karmijnrode wijn met een magenta tint.
Kun je stoofperen opnieuw opwarmen?
Stoofperen zijn ideaal om van te voren te maken. Zo kan je stoofpeertjes een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze dan direct koud serveren of natuurlijk even opwarmen op een laag vuur.
Kun je stoofperen maken van Conference peren?
Een mooi voorbeeld is de conference, hetgeen eigenlijk een sappige handpeer is, maar die je ook prima kun gebruiken om een taart mee te bakken, of om te gebruiken als stoofpeer.
Welke soort peren om te stoven?
In de handel zijn er een paar bekende stoofperen; de Gieser Wildeman en de Saint Remy. Maar ook de winterrietpeer en de zoete brederode zijn nog weleens terug te vinden in landwinkels.
Welke peren om te stoven?
De Nederlandse stoofpeer Gieser Wildeman smaakt fijner en zoeter dan Saint Rémy, waardoor je minder suiker nodig hebt. Ze wordt wel eens roodkoker genoemd: ze kleurt tijdens het koken effectief (licht) rood. Saint Rémy is een grotere stoofpeer, die couranter verkrijgbaar is.
Hoe geschilde stoofperen bewaren?
Instructies
De stoofperen zoals je deze graag maakt. Normaliter peren schillen, klokhuis en steel verwijderen, en in partjes snijden. Stoofpeertjes laten afkoelen.In diepvriesbakken luchtdicht verpakken.Etiket erop met datum en naam.In de vriezer plaatsen en 24 uur laten invriezen.
Hoe bewaar je stoofpeertjes?
Bewaren: De peren kun je in een afgesloten bak maximaal een week bewaren in de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar. Bewaar vooral ook (een deel van) het sap waarin je de peren hebt gekookt, goed te gebruiken in recepten en hetzelfde te bewaren als de peertjes.
Wat kun je doen met onrijpe peren?
De onrijpe (groene) peer is knapperig en fris. Je kunt de peer gewoon uit het vuistje eten, maar je kunt de peer ook zo gebruiken: In een plakje filodeeg in de oven. Stoofperen zijn wat hard om uit het vuistje te eten, maar zo zijn ze heerlijk: In compote.
Hoe maak je peren klaar?
Leg de peren in een pan, zet ze net onder water en zet de pan op het vuur. Laat de stoofpeertjes vervolgens op een zo laag mogelijk vuur koken. Stoofperen koken doe je net zo lang tot ze zacht en rood van kleur zijn. Vaak zijn de peren na een uur al gaar, maar na ongeveer 2 tot 4 uur koken zijn ze ook mooi rood.
Wat kun je doen met rijpe peren?
Uit goede rijpe peren komt een hoop vocht. Dus je kookt ze eerst tot moes, haalt de perenmoes door een zeef en wat je overhoudt is heerlijk sap. Het sap smaakt koud het lekkerst maar in de winter is het ook lekker als warm drankje. Als je een slowcooker hebt kun je er net als appelmoes dus ook perenmoes in maken.
Wat kun je allemaal doen met stoofperen?
Stoofperen bij het ontbijt
Ook bij het ontbijt kun je stoofperen eten. Koud in de yoghurt zijn de stoofpeertjes heerlijk. En extra lekker met een paar scheppen verse zelfgemaakte granola.
Wat is een zoete rode wijn?
De meeste rode wijn is droge rode wijn, dit komt omdat bij de productie van rode wijn meestal alle suikers vergist worden. Echter, sommige druiven bevatten meer suikers dan gemiddeld en wijn van deze druiven wordt ook wel zoete rode wijn genoemd.
Hoe stoof je iets?
Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het rustig verder gaar worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in bouillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. De temperatuur van de vloeistof maakt een groot verschil.