Hoe kan je geen aids krijgen? kijk maar | hoe krijg je aids

Hoe kan je geen aids krijgen? kijk maar | hoe krijg je aids

Hoe kan je geen aids krijgen? kijk maar | hoe krijg je aids

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Hiv kun je ongemerkt krijgen en ongemerkt doorgeven aan een ander. Als je veilig vrijt, is de kans om hiv op te lopen klein. Je kunt niet besmet raken met hiv door huidcontact, kussen, handen geven, zweet, tranen, adem, hoesten, niezen, insectenbeten of zwemmen.

Wat zijn de eerste symptomen van aids?

Klachten acute hiv-infectie

Soms krijgen mensen griepachtige verschijnselen kort nadat ze hiv hebben opgelopen. Deze kunnen variëren van koorts, opgezette lymfeklieren, keelpijn, huiduitslag, recent gewichtsverlies, misselijkheid, braken, diarree, gewrichtspijn. Je spreekt dan van een acute hiv-infectie.

Wat is de oorzaak van aids?

Hiv wordt vooral overgedragen door onbeschermde seks. Het risico is hoger bij anale dan bij vaginale seks. Het virus zit in sperma, vaginale afscheiding, bloed en moedermelk. Het virus kan je lichaam binnendringen via de slijmvliezen van je vagina, penis, anus of mond of via een wondje op je huid.

Kun je aids krijgen via speeksel?

Zelfs wondjes op elkaar vormen geen risico. Wil hiv een kans maken, dan moet er contact zijn tussen twee verse, flinke, open wonden waar bloed uitstroomt. Zoenen en tongzoenen. Via speeksel kan hiv niet worden overgedragen.

Kan je van een mug aids krijgen?

Een mug injecteert altijd speeksel voordat zij bloed gaat zuigen en zo wordt malaria dan overgedragen.” Hiv kan op deze manier echter niet worden overdragen, omdat muggen koudbloedig zijn; het virus sterft af voordat het de kans krijgt om in het speeksel terecht te komen.

Kun je aids doorgeven?

Besmetting met hiv

Het hiv-virus zit in het bloed, sperma, vaginaal vocht en in de moedermelk van iemand die besmet is. Het virus kan op verschillende manieren op een ander worden overgedragen: Door onveilig vrijen: Vaginale of anale seks (contact tussen penis en anus) zonder condoom.

Waarom is speeksel niet infectieus?

Je speeksel bevat veel te weinig virus om iemand te infecteren. Niet door te niezen, hoesten of te snotteren. Je nies, slijm en snot bevatten veel te weinig virus om iemand te infecteren. Niet door iemand een hand te geven, te masseren of gemasseerd te worden.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd