Hoe duur is de pil na je 21e? kijk maar | hoe duur is de pil

Hoe duur is de pil na je 21e? kijk maar | hoe duur is de pil

Hoe duur is de pil na je 21e? kijk maar | hoe duur is de pil

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Zodra je als vrouw 21 jaar oud bent, wordt de pil of een spiraaltje niet meer vergoed vanuit het basispakket. Je hebt dan 3 opties: Zelf voor de pil betalen (kosten zijn circa 30 euro per jaar) Zelf het spiraaltje betalen (kosten zijn circa 70 euro per 10 jaar); plaatsing bij de huisarts is gratis.

Welke anticonceptie is gratis?

Vanaf 21 jaar moeten vrouwen zelf betalen of zich aanvullend verzekeren. Gemiddeld kost de anticonceptiepil tientallen euro’s per jaar. Een koperspiraaltje dat tien jaar kan blijven zitten, is er voor 70 euro. De huisarts plaatst het spiraaltje gratis.

Wat kost de pil Microgynon 50?

€ 0,17 exclusief afleverkosten. Afleverkosten zijn de kosten die uw apotheker hanteert voor het leveren van het geneesmiddel. U dient zelf € 0,07 per stuk € 4,19 per verpakking bij te betalen.

Wat is er slecht aan de pil?

De pil heeft bij de meeste vrouwen weinig risico voor de gezondheid. De kans op ernstige bijwerkingen is heel klein. Vrouwen die de pil slikken hebben een iets verhoogd risico op trombose (stolsel in een ader). De combinatiepil geeft een iets verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Hoe duur is de anticonceptiepil per jaar?

Kosten anticonceptiepil: zelf betalen of verzekeren? De kosten van de anticonceptiepil verschillen per merk, de goedkoopste is rond de 37 euro. Voor een aanvullende verzekering met dekking voor anticonceptie betaal je al snel 75 euro per jaar.

Is de pil gratis als je 18 bent?

Tot je 18e krijg je een volledige vergoeding uit de basisverzekering. Je betaalt ook geen eigen risico. Tussen je 18e en 21e wordt de pil gedekt uit de basisverzekering, maar betaal je wel je eigen risico. Zodra je 21 bent, moet je de pil helemaal zelf betalen, tenzij je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Waarom geen gratis anticonceptie?

Anticonceptie zat jarenlang in het basispakket van zorgverzekeringen, maar werd daar in 2011 uit gehaald omdat er geen medische noodzaak voor zou bestaan. Meisjes onder de 18 jaar krijgen de pil momenteel wel vergoed uit de basisverzekering.

Welke pil wordt vergoed?

U krijgt een vergoeding uit de basisverzekering voor:
Anticonceptiepil.Evrapleister.Hormoonstaafje (Implanon)Hormoonspiraaltje (Mirena, Kyleena)Koperspiraaltje (T-Safe)Vaginale ring.Prikpil.Caya pessarium (pessarium behandeling bij een baarmoederverzakking is een andere vergoeding)

Is de pil altijd gratis?

Meisjes onder de 18 jaar die de pil gebruiken, krijgen die momenteel wel vergoed uit de basisverzekering. Tussen de 18 en 21 jaar gaan de kosten van het eigen risico af en daarboven moeten vrouwen de pil zelf betalen of zich aanvullend laten verzekeren.

Wat is het verschil tussen Microgynon 30 en 50?

Microgynon 30 en Stediril 30

Stediril en Lovette zijn eigenlijk dezelfde pil als Microgynon 30, alleen heeft het een andere fabrikant. Het zijn sub 50 pillen, dit betekent dat deze pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat.

Waarom Microgynon 50?

Microgynon 50 is een anticonceptiepil behorend tot de groep met 50 microgram oestrogeenhormoon per pil (50-pil). Microgynon 50 wordt voorgeschreven om zwangerschap te voorkomen, bij menstruatiepijn, bij abnormaal vaginaal bloedverlies en om menstruatie uit te stellen.

Hoeveel kost de noodpil?

De klassieke noodpil kost ongeveer 10 euro. ellaOne kost 25 euro. Maar doordat je apotheker nu het bedrag van de RIZIV-terugbetaling voorschiet, hoef je voortaan niets of bijna niets (0,85 euro) meer te betalen. Voor Ella-One moet je 15,98 euro remgeld betalen.

Welke pil heeft geen gewichtstoename?

De hormoonspiraal, prikpil en het implantatiestaafje veroorzaken niet meer gewichtstoename dan andere anticonceptiva. Deze anticonceptiemiddelen met enkel progestagenen stonden erom bekend dat ze meer gewichtstoename veroorzaken dan combinatiepreparaten van oestrogeen en progestageen, zoals de pil.

Hoe kan je aankomen van de pil?

Daaruit blijkt dat het gebruik van de anticonceptiepil bij de meeste vrouwen geen gewichtstoename tot gevolg heeft. Sommige vrouwen merken wel dat ze een heel klein beetje zijn aangekomen en vooral hun figuur iets verandert. Deze gewichtstoename is tijdelijk doordat je de eerste maanden meer vocht vasthoudt.

Welke leeftijd moet je stoppen met de pil?

Op welke leeftijd kan ik stoppen met de pil? In het algemeen kun je stoppen met anticonceptie als je 52 jaar bent geworden. De kans om dan nog zwanger te worden is erg klein.

Is eigen risico per jaar?

Het eigen risico is het bedrag dat verzekerde moet betalen voor de kosten die uit het basispakket wordt vergoed. Het eigen risico geldt per jaar en per persoon vanaf 18 jaar. Er is verschil tussen het verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico.

Hoe duur is een staafje anticonceptie?

Een anticonceptiestaafje kost tussen de €120,00 en €140,00. Dit zijn de kosten voor het staafje en het plaatsen door de huisarts. Dit moet je in 1 keer betalen, maar je bent dan ook 3 jaar beschermd. Omgerekend betaal je dus €3,30 tot €3,90 per maand.

Wat is de beste pil voor mij?

Als je wilt beginnen met de anticonceptiepil heb je een recept van de huisarts nodig. Hij of zij bepaalt samen met jou welke anticonceptiepil het beste bij je past. De pil neem je elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip in. Houd hierbij de volgorde aan die op de strip staat aangegeven.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd