Hoe correct handen wassen met water en zeep? kijk maar | hoe moet je handen wassen meme

Hoe correct handen wassen met water en zeep? kijk maar | hoe moet je handen wassen meme

Hoe correct handen wassen met water en zeep? kijk maar | hoe moet je handen wassen meme

Foto van auteur
Written By HOLLAND GETS ANSWER

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur pulvinar ligula augue quis venenatis. 

Hoe moet ik mijn handen wassen?
Maak je handen goed nat.Neem wat vloeibare zeep uit een pompje.Wrijf de handen lang genoeg over elkaar, zorg dat de boven- en onderkant goed bedekt zijn met zeep.Wrijf hierbij goed alle vingertoppen in.Wrijf ook tussen de vingers.Neem ook de polsen mee.

Is handen wassen met water voldoende?

Wassen met water en zeep is voldoende. Lees hier waarom handen wassen met desinfecterende zeep niet nodig is, en in welke gevallen het wel nuttig kan zijn. Als er geen stromend water aanwezig is, dan is het gebruik van een desinfecterende handgel op alcoholbasis een alternatief.

Hoe vaak moet je je handen wassen?

Het wassen van uw handen is dus wel degelijk belangrijk, zeker na een toiletbezoek, voor het koken en na het aanraken van rauwe producten. Als u werkt met voedsel, in de zorg of in de buurt komt van jonge kinderen is het aan te raden om uw handen extra vaak te wassen.

Wat zijn de 5 momenten van handhygiëne?

Aanbevelingen 5 momenten van handhygiëne

voorafgaand aan een schone of aseptische procedure; na (mogelijk) contact met lichaamsmaterialen en -vloeistoffen; na fysiek patiëntencontact; na fysiek contact met de omgeving van de patiënt.

Wat is een goede handhygiëne?

Neem de tijd: was je handen minimaal 10 seconden. Was je handen op de juiste manier (zie afbeelding) en vergeet dus vingertoppen, duimen, ruimte tussen je vingers en je polsen niet. Spoel je handen af met flink stromend water. Droog ze goed af met een wegwerphanddoekje of een schoon stuk keukenrol.

Heeft handgel zin?

Zo kun je het beste ziektewekkers verwijderen. Ook van vieze of plakkerige handen. Handalcohol of -gel werkt minder goed bij vieze of plakkerige handen. Gebruik desinfecterende handgel alleen wanneer er voor een langere tijd geen plek is om je handen met water en zeep te wassen.

Hoe kan ik mijn handen ontsmetten?

Je handen desinfecteren door ze in te wrijven met handalcohol zou de gebruikelijke routine moeten zijn om je handen schoon te maken wanneer je handen niet zichtbaar vuil zijn. Handen inwrijven met handalcohol is sneller, effectiever en geeft minder schade aan de huid dan handen wassen met water en zeep.

Waarom moet je je handen wassen na het plassen?

Na een bezoek aan het toilet zitten er maar liefst 200 miljoen bacteriën op je handen. Handen wassen met zeep is het meest effectieve middel om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Wat gebeurt er als je nooit je handen wast?

Als je na toiletbezoek je handen niet wast, kun je darmbacteriën en virussen verspreiden. Meestal kunnen die geen kwaad, maar soms zitten er ziekmakers tussen. Als je met je vieze vingers je mond, neus of ogen aanraakt, wandelen de ziekteverwekkers zo je lichaam in.

Wat is het gevolg als je je handen te weinig wast?

Als je je handen niet wast voor het eten, dan kunnen schadelijke bacteriën via je handen alsnog later in het eten terecht komen. Bijvoorbeeld via bestek, keukengerei of als je tijdens het eten je handen gebruikt. Schadelijke bacteriën kunnen een voedselinfectie veroorzaken, waar je ziek van kunt worden.

Waarom moet je 20 seconden je handen wassen?

Wanneer je je handen wast met zeep, hecht het zeep zich aan de vetdeeltjes van een virus op de hand en trekt het uit elkaar. Door stromend water te gebruiken was je de bacteriën letterlijk van je af. Om te zorgen dat je je hele hand schoon maakt, moet je minimaal 20 seconden je handen wassen!

Is zeep goed voor je handen?

Hygiëne is belangrijk, maar te veel water en zeep is ook weer niet goed. Je kunt er huidproblemen van krijgen op je handen. Mensen die erg vaak hun handen wassen, zeker als ze dat met zeep doen, verhogen daarmee de kans op chronisch eczeem.

Wat is een invasieve handeling?

medische handling waarbij een instrument (naald, sonde, tang, …) in het lichaam van de patiënt wordt ingebracht. Niet-invasieve handelingen zijn deze waarbij de instrumenten niet worden ingebracht in het lichaam (beluisteren met stethoscoop, röntgenfoto, …)

Hoe lang duurt handhygiëne?

Het desinfecteren van je handen duurt 15 seconden, wassen 60 seconden. Handschoenen gaan gemakkelijker aan na het gebruik van handalcohol. Tijdens het desinfecteren van je handen kun je gemakkelijk een praatje maken met de bewoner.

Waarom zijn zorgvragers extra kwetsbaar?

Bij kwetsbare mensen extra belangrijk

Dit komt omdat de afweer van deze groepen minder is dan bij gezonde mensen. Het immuunsysteem functioneert minder naarmate met ouder wordt. Daarmee worden ouderen gevoeliger voor infecties, bijvoorbeeld luchtweg- en blaasinfecties.

 

Categorieën Niet gecategoriseerd